Min granne är takläggare

Hejsan, hejsan mina kära läsare som jag har här på nätet, hur mår ni idag? I förra veckan var jag bjuden till min granne och vi satt och grillade i trädgården. I ärlighetens namn ska jag säga att det blev både en och två öl och lite till och vi kom att prata om våra jobb. Själv har jag väl inget direkt spännande jobb men min granne berättade att han jobbar som takläggare i Knivsta och om jag bara hade vetat vilket roligt jobb det var en gång i tiden när jag var yngre, så hade jag inte tvekat på att utbilda mig till det. Det kanske till och med är så att någon av er söker en takläggare och är det så kan ni alltid klicka här, för då kommer ni till det företag där min granne jobbar. Det är ett takläggningsföretag som det har gått bra för och som ni alla vet så går det bra för de företag som är bra och vice versa.

Som ni förstår av min beskrivning kan det vara ett ganska spännande jobb bara i sig självt eftersom ett felsteg innebär döden, men enligt min granne har han trots det väldigt roligt och en annan bra sak med jobbet är att han tjänar bra med pengar och har råd med en fin villa. Det allra vanligaste han gör är att lägga tak på husen, antingen takpannor eller takplåt, vilket innebär att taket är täckt med både takpannor och takplåt. Det kan låta komplicerat, men givetvis en lätt match för den som är utbildad. Sedan är det även en hel del papptak som läggs men det beror ju på vad det är för typ av byggnad och kundens önskemål och behov. Så nu vet ni lite mer vad en takläggare gör och med det sagt får ni ha en fin dag!